Evde Şirden Peynir Mayası 100 ml e
Evde Şirden Peynir Mayası 100 ml e
Evde Şirden Peynir Mayası 100 ml e

Evde Şirden Peynir Mayası 100 ml e

İndirim Oranı : %17 İndirim
Fiyat : ₺145,20(KDV Dahil)
İndirimli : ₺121,00(KDV Dahil)
Küçük Hızlı Kargo

Evde Şirden Peynir Mayası, kendi peynirinizi evinizde kolayca yapabilmeniz için özel olarak formüle edilmiştir. Bu özel ürün, doğal ve taze peynir yapımında kullanabileceğiniz yüksek kaliteli mayalar içermektedir. Şimdi lezzetin sırrını kendiniz keşfedin ve evinizde enfes peynirler hazırlayın.

Evde Şirden Peynir Mayası 100 ml ℮

1-) 5LT çiğ sütü 75°C ye ısıtıp, 1-2 dakika bekleyin ve hızlıca 35°C ye soğutun.

2-) 1 tatlı kaşığı peynir mayasını yarım çay bardağı içme suyuna ekleyip, karıştırın ve süte yavaşça ilave ederek iyice dağılmasını sağlayın.

3-) Tencerenin ağzını kapatıp, ısısını kaybetmeyecek şekilde iyice sarın. Sıkı ve elastik bir pıhtı oluşana kadar 30-40 dakika bekleyin.

4-) Oluşan pıhtıyı bıçak yardımıyla, enine boyuna ve derinlemesine keserek 1'er cm'lik parçalara ayırın. 30-40 dakika suyun ayrışması için bekleyin.

5-) Pıhtının suyunun daha hızlı ayrışması için, pıhtıyı 35-37°C ye kadar yavaşça karıştırarak ısıtın.

6-) Suyu iyice atılan pıhtıyı, süzme bezinin içerisine alarak ağzını sıkıca bağlayın.

7-) Üzerine yaklaşık 1,5-2 kg ağırlık koyun. 2 saatte bir peyniri ters çevirerek, 4-5 saat süreyle baskı uygulayın. (Daha uzun bekletilirse daha sert bir peynir elde edilir.)

8-) Peynirinizin suyu atıldıktan sonra, uygun bir kaba alarak üzerine salamurayı ilave edin ve 1 saat dinlendirin. Salamura, peynir yüzeyini tam olarak örtmelidir.

Salamura Hazırlanışı: 1LT suya 2 yemek kaşığı sofrada öğütme tuzunu ekledikten sonra kaynatıp, 25°C ye soğutun. Salamuradaki tuz miktarı peynirinizin ne kadar tuzlu olacağını belirler. Önerilen miktar, 500 g ℮ peynire 1LT salamuradır. Peynirinizi her zaman salamurada muhafaza edin

9-) Peynirinizi buzdolabında muhafaza edin. Tüketeceğiniz kadar peyniri sıcak sudan geçirerek tuzunu azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.

Paketleme: Streç, ve Pıtpıt ile kaplanır. Soğuk kalması için Buz aküsü ile takviye edilir.

Önemli: Mutlaka soğuk yerde saklayınız!

İçindekiler

Su, Tuz(%16), Enzim Çözeltisi(Hayvansal Kimozin+Pepsin), Antimikrobiyel Madde(Sodyum Benzoat E211)

İyi, Temiz ve Adil Gıda…
Ürünlerimizi tüm Türkiye’ye Yurtiçi Kargo aracılığı ile soğuk zincir hassasiyetine uygun olarak özenle hazırlayıp müşterilerimize ulaştırıyoruz.
Söz konusu gıda olunca lezzetin bozulmaması ve soğuk zincirin muhafaza edilmesine oldukça önem vermekteyiz. Kırılma veya hasar riski bulunan ürünler, taşıma sırasında ekstra koruma sağlamak amacıyla özel hava kabarcıklı koruyucu ambalaj malzemeleri ile özenle paketlenmektedir. Ürünlerin kargo sürecinde güvenli bir şekilde taşınabilmesi amacı ile kolinin içerisinde hareket etmelerini engellemek için ek olarak destekleyici malzemeler kullanılmaktadır. Bu sayede ürünlerin hasar görmeden size ulaşması için önlemlerimize bir yenisini ekliyoruz.

Et ürünleri, ince dilimler halinde vakumlu paketler içerisinde gönderilmektedir. İsteğiniz doğrultusunda ise tek parça olarak kesilmeden gönderim yapılabilmektedir. Siz değerli müşterilerimize ürünleri ilk günkü tazelik ve lezzetleriyle ulaştırabilmek amacıyla, vakumlu paketleme yöntemi kullanılmaktadır.

DİKKAT ! Et ve süt ürünleri gibi bozulabilecek ürünleri teslim aldıktan sonra ambalajlarını açmadan buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra tüketmenizi tavsiye ederiz.

Türkiye'nin her yerine gönderim yapılmaktadır. Ürünleriniz, en uzak bölgelere dahi ortalama 2 iş günü içerisinde teslim edilmektedir. Kış şartları veya yaşanabilecek ulaştırma aksaklıkları nedeniyle teslimat süresi en fazla 12-24 saat değişiklik gösterebilir.

NOT : Kargo şirketimiz Cumartesi günü 12:00'a kadar çalışmaktadır. Pazar günü ise kapalıdır.


Her ne kadar gerekli tüm önlemler alınsa da, paketleme veya teslimat sürecinde yaşadığınız herhangi bir sorunu [email protected] adresinden, Whatsapp iletişim numaramızdan bizimle paylaşabilirsiniz.

Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, afiyetle tüketmenizi dileriz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR