HEP TAZE TAPTAZE

  

GURMEPARK SÜRE ÇİFTLİĞİ


2010 yılında Konya Karapınar’da Süre Çiftliği’nin kurulmasıyla başladı Gurmepark’ın hikâyesi. Kaliteli ve yağlı süt üretmek ilk hedefimizdi. O yıllarda süt arzı fazla, piyasa değeri düşüktü. Kaliteli sütü tüketiciye nasıl ulaştırırız sorusuyla yola çıktık. Tüm Türkiye’de doğal ve organik marketlerle görüşüp fizibilite çalışması yaptık. Sütün yanında doğal ve organik ürünleri de tüketiciye neden ulaştırmayalım düşüncesiyle hedefimiz büyümeye başladı. 2013 yılından bu yana köylüler, ilk üreticiler,  organik gıda üretenlerle yaptığımız görüşmelerde bu gıdaların üretiminin, tedariğinin zor olduğunu gözlemledik. Ve 2016 yılında ilk mağazamızı Konya Meram’da açarak tüketiciyle doğal ve organik ürünleri buluşturduk. Tereddütsüz başladığımız bu işte kaliteli ürünlere ilginin arttığını deneyimledik. İlk kez bu kadar kaliteli, doğal ve organik ürünlerle buluşan Konya halkının olumlu tepkileri ne kadar doğru bir iş yaptığımızı çok hızlı bir şekilde bize gösterdi. Her yörenin kendi havasında, suyunda, toprağında harmanlanmış ürünleri Konya halkıyla buluşturmayı görev edindik. Bu fikirden hareketle sadece süt ve süt ürünleri değil Anadolu’nun dört bir yanından doğal ürünlere yer verdik. İnsan sağlığını tehdit etmeyen, fabrikasyondan uzak, köylülerin geleneksel yöntemlerle ürettiği ürünleri herkesin tüketmesi fikrini düstur edindik. Ürünlerimiz yıllar, belki de asırlar önce ilk yapılış yöntemi nasılsa aynı şekilde üretiliyor ve birçok insana eski damak tatlarını hatırlatıyor. Bu arada kaynağını, yapılışını görmediğimiz ve bilmediğimiz hiçbir ürünü mağazamıza almadık. İlkemiz iyi, temiz ve adil gıdayı insanlara ulaştırmak. Yapılmayanı yapmak isteyen Bilgen Süre öncülüğünde bir kadın girişimci hareketi olarak kendi markamızı oluşturduk. Tüm ürünlerimiz organik, doğal ve gurme tatlar olduğu için markamız “gurme” ismini taşımalıydı. Markamız doğal ürünlerin ulaşılabileceği bir duraktı, herkesin uğraması gereken. Gurmepark markası böyle oluşturuldu. 

 


Ulusal ve uluslararası fuarlarda Konya’yı en iyi şekilde temsil ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu süreçte sosyal medya işimize çok ciddi katkılar sağladı. Bir çok festivalden davet almaya başladık, bir çok ünlü gurme ve blogger bizi takip etmeye, sipariş vermeye başladı. Türkiye’nin ve hatta Dünyanın etkili grubu olan Slow Food'un Peynir Festivali'ne davet aldık. Bu festivalde tüm ulusal basın ve sosyal medyada Gurmepark'ın adı defalarca geçti, bu bir gururdu bizim için. Bodrum Peynir Festivali'nde tanıştığımız Metro Gastro Dergisi editörü ve yazar sevgili Nihan Aras Konya'ya gelerek peynirlerimizin tadımını yaptı ve birçok kişiye bizi tavsiye etti. Bu süreçte Türkiye'nin en iyi gurmelerinden Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal peynirlerimizi tatmak için misafirimiz oldular. Bein Gurme kanalında 20 dakikalık bir program çekimi yaptılar ve piyasada adı duyulmaya başlayan ünlü peynirlerimizin tadımını yaptılar. Sonra İzmir Urla Enginar Festivali ve Çanakkale Peynir Çalıştayı derken Tüm Türkiye'de aranan bir peynirci haline geldik. Bir çok gurme ve bloggerdan "Anadoluda bir peynir evi var mutlaka görmelisiniz" gibi duyumlar almaya başladık. Ayrıca Cappadox Festivalinde de gurme peynirlerimizi tüm şarap severler ile buluşturduk. 

 


Eski toprak diyerek saygı duyduğumuz büyüklerimizin yaşadığı sağlıklı hayata organik ve doğal ürünleri tüketmekle ulaşılabileceği fikrindeyiz. Gurme damaklara hitap eden ürünleri tüketiciye ulaştırmak bizim görevimiz. Hep taze taptaze sloganıyla süt ürünlerinden, zeytinyağına, temizlik ürünlerine kadar her kalem ürünün en kıymetlisini seçiyor sizlere en doğalını sunuyoruz. 
Şimdi de gurmepark.com.tr  ile tüm Türkiye’ye ve yurt dışına doğal ve organik ürünlerimizi ulaştırıyoruz.