Zerdeçal nedir? Faydaları nelerdir?
Zerdeçalın Ortadoğu mutfağında yaygın bir şekilde, halk hekimliğinde haplar şeklinde kullanıldığını ve günlük diyetle birlikte de alındığını ifade eden Gülçin, "Zerdeçal, Ortadoğu mutfaklarında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Zerdeçallı pilavlar, salatalar yaygındır. Zerdeçal büyük bir öneme sahipken, bizim buna yabancı kalmamız mümkün değildi. Biz de son zamanlarda sadece zerdeçalı kullanmak değil, zerdeçalda bulunan etkin madde olan ’curcumin’ üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" dedi.
Çalışmalarında, zerdeçal bitkisini antioksidan kapasitesini irdelemeye çalıştıklarını anlatan Gülçin, "Özellikle antioksidan ve radikal giderme kapasitesini hem belirledik hem de bilinen standartlarla kıyasladık. Gerçekten yapmış olduğumuz çalışmalarda aynı konsantrasyona denk gelen standartlara karşılık zerdeçal ve dolasıyla curcumin molekülünün çok yüksek oranda antioksidan aktive gösterdiğini tespit ettik"’ diye konuştu.
Gülçin, zerdeçalın ve dolayısıyla curcuminin her türlü kanser hastalıkları, diyabet ve enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100’den fazla hastalığa iyi geldiğini, hatta bunlardan bazılarının gen seviyesinde iken engellediğinin tespit edildiğini ifade etti.
"GEÇİŞ MEVSİMLERİNDE, ZERDEÇAL KULLANIMINA ÖNEM VERİLMELİ"
Özellikle Türk mutfağında da zerdeçalın kullanım alanının yaygınlaşmasını tavsiye eden Gülçin, şunları kaydetti:
"Bilhassa çocuklara yönelik uygulamalarda özellikle sabah ve akşam yatarken bir bardak süte bir şeker kaşığı zerdeçal katıp çocuklara içirmek; hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirir hem de olası hastalıklara karşı koruma ve direnç kazandırır. Kolon kanseri başta olmak üzere her türlü kanser hastalıklarına, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Kışları her türlü hastalığa tedbir alıyoruz ama sonbahardan kışa doğru geçiş mevsiminde yeterince önlem alamıyoruz ya da güzel havaya güveniyoruz, dolayısıyla kış dönemlerinde enfeksiyon hastalıklarına çok daha sık yakalanıyoruz. Bunun için özellikle geçiş mevsimlerinde, enfeksiyon hastalıklarına karşı zerdeçal kullanılmalıdır."
Doç. Dr. Gülçin, geçiş mevsimlerinde zerdeçal kullanımına biraz daha ağırlık verilirse, başta çocuklar olmak üzere, herkesin enfeksiyon hastalıklarından kendisini bir derece daha sakındırmış olacağını vurguladı.
ZERDEÇALIN GÜNLÜK HAYATTA KULLANIMI
Zerdeçalın, Türkiye’de yetiştiğinin bilinmediğini, Ortadoğu’da ise çok yaygın bir yetişme alanına sahip olduğunu ifade eden Gülçin, diğer baharatlarda olduğu gibi günümüzde Türkiye’de hemen hemen bütün aktarlarda bol miktarda bulunduğunu kaydetti.
Zerdeçalın, salatalarda, pilavlarda taze olarak, kurusunun da baharat olarak kullanılabileceğini anlatan Gülçin, "Zerdeçalın anayurdu Hindistan olarak bilinmektedir ancak günümüzde diğer baharatlar gibi tüm aktarlarda kolayca bulmak mümkündür. Her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100’den fazla hastalığa iyi gelen zerdeçalın Türkiye’de kullanım alanının yaygınlaşması gerekiyor" dedi.
Birçok hastalığa iyi geldiği için ilaç sektöründe zerdeçalın çok yaygın bir kullanım alanı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gülçin, zerdeçalın şuana kadar bilinen bir yan etkisinin bulunmadığını ancak tüm faydalı yeşil drogların fazlasının zararlı olabileceğini, bunun için de çay olarak tüketiliyorsa günlük 2-3 bardak kullanılması gerektiğini vurguladı.
ÜRÜNLERİMİ NASIL SAKLAMALIYIM?
Güvenle ve sorunsuz bir şekilde ürünleri teslim aldıktan sonra 0°C ile 4°C de en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
NASIL GÖNDERİLİYOR?
Et ürünlerini dilerseniz ince ince keserek vakumlu paketler halinde gönderim sağlanıyor. İsteğiniz üzere kesemeden tek parça olarak da gönderim yapılmaktadır. Siz değerli müşterilerimize ürünleri ilk günkü tazeliği ve lezzeti ile ulaştırmak için vakumlu paketler içerisinde gönderim yapılmaktadır. Vakumlu paket içerisinde dışarıdan olumsuz bir müdahale olmadığı takdirde yaklaşık olarak 1 ay ilk günkü tadını ve lezzetini muhafaza etmektedir. Koli içerisine diğer ürünler ile beraber güvenli bir şekilde yerleştirilir. Kapatılan koli kargoya güvenli bir şekilde teslim edilir. Önlemlere rağmen paketlemede karşılaştığınız sorunları [email protected] adresinden, canlı destek üzerinden veya iletişim numaramızı arayarak bize bildirebilirsiniz.
Türkiye'nin her yerine gönderim yapılmaktadır. En uzak yere 3 iş günü içerisinde ürünleriniz teslim edilir. Kış şartları ve bir takım ulaştırma sorunlarında teslim süresi en fazla 1-2 gün değişiklik gösterebilir.
Sipariş veren müşterilerimizin dikkatine. !!!
Verilen siparişleri ürünlerin doğallığı ve tadı bozulmadan sizlere ulaşması ve memnun kalmanız için Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kargoya verilmemektedir.
Cumartesi günü kargo yarım gün çalıştığından ve Pazar günleri kargo kapalı olduğundan ürünlerin olumsuz koşullarda beklemesini önlemek amacıyla bu şekilde yapılmaktadır.
Kış şartlarında ürünlerin sıcak hava ile teması ve formunun bozulma riski olmadığından gönderim yapılmaktadır. Anlayışınız için Teşekkürler.
Bizi Tercih Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederiz, Afiyet Olsun.
İyi Alışverişler.
İyi, Temiz ve Adil Gıda…
Ürünlerimizi tüm Türkiye’ye Yurtiçi Kargo aracılığı ile soğuk zincir hassasiyetine uygun olarak özenle hazırlayıp müşterilerimize ulaştırıyoruz.
Söz konusu gıda olunca lezzetin bozulmaması ve soğuk zincirin muhafaza edilmesine oldukça önem vermekteyiz. Kırılma veya hasar riski bulunan ürünler, taşıma sırasında ekstra koruma sağlamak amacıyla özel hava kabarcıklı koruyucu ambalaj malzemeleri ile özenle paketlenmektedir. Ürünlerin kargo sürecinde güvenli bir şekilde taşınabilmesi amacı ile kolinin içerisinde hareket etmelerini engellemek için ek olarak destekleyici malzemeler kullanılmaktadır. Bu sayede ürünlerin hasar görmeden size ulaşması için önlemlerimize bir yenisini ekliyoruz.
Et ürünleri, ince dilimler halinde vakumlu paketler içerisinde gönderilmektedir. İsteğiniz doğrultusunda ise tek parça olarak kesilmeden gönderim yapılabilmektedir. Siz değerli müşterilerimize ürünleri ilk günkü tazelik ve lezzetleriyle ulaştırabilmek amacıyla, vakumlu paketleme yöntemi kullanılmaktadır.
DİKKAT ! Et ve süt ürünleri gibi bozulabilecek ürünleri teslim aldıktan sonra ambalajlarını açmadan buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra tüketmenizi tavsiye ederiz.
Türkiye'nin her yerine gönderim yapılmaktadır. Ürünleriniz, en uzak bölgelere dahi ortalama 2 iş günü içerisinde teslim edilmektedir. Kış şartları veya yaşanabilecek ulaştırma aksaklıkları nedeniyle teslimat süresi en fazla 12-24 saat değişiklik gösterebilir.
NOT : Kargo şirketimiz Cumartesi günü 12:00'a kadar çalışmaktadır. Pazar günü ise kapalıdır.
Her ne kadar gerekli tüm önlemler alınsa da, paketleme veya teslimat sürecinde yaşadığınız herhangi bir sorunu [email protected] adresinden, Whatsapp iletişim numaramızdan bizimle paylaşabilirsiniz.
Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, afiyetle tüketmenizi dileriz.